Make your own free website on Tripod.com

GERBANG

PANDUAN PEMBAYARAN MENGGUNAKAN KAD KREDIT

KEDAISIBERNEKA menawarkan beberapa pilihan kaedah pembayaran kepada anda, iaitu pembayaran melalui bank (MAYBANK & CIMB), PAYPAL, dan juga KAD KREDIT (MASTERCARD/VISA/AMEX). Panduan di halaman ini adalah khusus untuk pembayaran menggunakan Kad Kredit sahaja.
 

1. Sila pastikan terlebih dahulu barang-barang yang ingin anda beli. Setelah anda pasti, sila KLIK pada butang "Add To Cart". (Imej di atas)

YOUR SHOPPING CART

(Sila KLIK pada imej untuk besarkan saiz)

2. Satu halaman baru akan muncul. Halaman ini dinamakan "Your Shopping Cart". Item yang telah anda pilih akan tersenarai di halaman ini. Jika anda ingin meneruskan pembelian, sila kembali semula ke halaman di laman web Kedaisiberneka. Ulangi langkah yang sama.
 
3. Di lembaran "Your Shopping Cart", anda boleh menyemak semula senarai barang-barang yang telah anda pilih. Jika anda ingin membeli lebih dari satu unit untuk satu item yang sama, masukkan angka yang berkenaan ke dalam petak yang tersedia di bawah tajuk 'Quantity'. (Lihat ARROW A di dalam imej di atas).
 
4. Jika anda ingin membatalkan atau membuang mana-mana produk yang telah disenaraikan, sila tandakan pada petak di bawah tajuk 'Remove'. (Lihat ARROW B)
 
5. Klik pada butang 'Update Cart' untuk mengemaskinikan senarai belian di Shopping Cart anda. (Lihat ARROW C)
 
6. Setelah berpuashati dengan pilihan anda, sila klik pada pilihan 'Proceed To Checkout'. (ARROW D)


(Sila KLIK pada imej untuk besarkan saiz)

7. Satu halaman baru akan terhampar (Lihat imej di atas). Jika anda mempunyai akaun PayPal, anda hanya perlu LOG IN untuk membuat pembayaran. Jika anda tidak mempunyai akaun PayPal, sila klik pada perkataan 'Continue Checkout' (ARROW E).


(Sila KLIK pada imej untuk besarkan saiz)

8. Sila isikan maklumat lengkap diri anda di dalam borang online yang disediakan. Pastikan No. Kad Kredit/Debit anda adalah betul. Begitu juga alamat di mana barang pesanan anda perlu dihantar. Setelah semuanya lengkap, KLIK pada butang 'Agree and Continue' (ARROW F). Kemudian, ikutilah langkah selanjutnya...
 
 
 
PERHATIAN! : Senarai harga yang berada di halaman 'Your Shopping Cart' adalah berbeza dengan harga yang tertera di laman web jualan kami. Ini kerana, anda dikenakan caj untuk Yuran Transaksi (Perkhidmatan) sebanyak 3.4%, yang telah ditetapkan oleh pehak PayPal, penyedia perkhidmatan pembayaran ini.

Laman web ini adalah milik :
DARMA KIFAYAH ENTERPRISE (001221506-W),
Kedai Mussolla Darul Salam, Jalan Teratai 2/5, Taman Bukit Teratai,
56100 KUALA LUMPUR.
Tel : 013-6701491.